Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
 in Houten 3993 HM

Wonen in de Geer

3993 HM Houten

Omschrijving

NOG SLECHTS 2 WONINGEN BESCHIKBAAR!

De Geer is een bijzonder mooie plek in het noorden van Houten. Het bestaande monumentale pand De Kleine Geer wordt gerenoveerd en gesplitst in twee ruime woningen. Naast De Kleine Geer worden negen grondgebonden nieuwbouwwoningen gebouwd, ideaal voor ouderen en gezinnen. De Grote Geer wordt gerestaureerd en omgebouwd tot gezinshuis.
...
Lees meer

Kenmerken

Status Beschikbaar Koopaanneemsom € 405.000,- tot € 585.000,- Gebruiksoppervlakte 105 m² t/m 142 m² Inhoud 401 m³ t/m 554 m³ Perceeloppervlakte 128 m² t/m 256 m² Start Verkoop 04-07-2019 Aantal kavels 11 Vrij 0 Aantal Bouwtypes 3 Woningtypen Woonhuis
Lees meer

Omschrijving

NOG SLECHTS 2 WONINGEN BESCHIKBAAR!

De Geer is een bijzonder mooie plek in het noorden van Houten. Het bestaande monumentale pand De Kleine Geer wordt gerenoveerd en gesplitst in twee ruime woningen. Naast De Kleine Geer worden negen grondgebonden nieuwbouwwoningen gebouwd, ideaal voor ouderen en gezinnen. De Grote Geer wordt gerestaureerd en omgebouwd tot gezinshuis.

De Wijze Geer
DRIE-ONDER-EEN-KAP-WONINGEN

- moderne vertaling boerenschuur
- ruime tuin op het zuiden
- gasloos en duurzaam
- eigen energieopwekking
- moderne, levensloopbestendige woningen: tweelaags
- optie gelijkvloers wonen
- ruimtelijke indeling door riante breedtemaat

In deze moderne woning ligt de woonkamer gezellig aan de tuin. Vrolijk uitzicht op de bloemen in de tuin en op het groen verderop in het park. Door de goede isolatie heb je in de zomer en de winter altijd een lekker klimaat in huis.

De Kleine Geer
HALFVRIJSTAANDE VILLA'S

Twee gerenoveerde woningen in gemeentelijk monument De Kleine Geer:
- zeer ruim, 3 of 4 slaapkamers
- achtertuin op het zuiden
- goed geïsoleerd en verduurzaamd
- een van de woningen heeft een slaapkamer op de begane grond

De originele Kleine Geer wordt gerenoveerd. Daarbij zijn de cultuurhistorische waarden in combinatie met duurzaamheid het uitgangspunt. Bijzondere, prachtige woningen, een genot om in te wonen. Ideaal door de vierkante plattegronden.

De Nieuwe Geer
ZES GEZINSWONINGEN

- moderne vertaling boerenschuur
- ruime tuin op het zuiden
- gasloos en duurzaam
- eigen energieopwekking
- ruime gezinswoningen: drielaags

De nieuwe gezinswoningen hebben een heerlijke, ruime tuin op het zuiden. Zo kunnen de kleintjes veilig buiten spelen en jij geniet heerlijk van de frisse buitenlucht. De woningen krijgen een authentiek zadeldak met een groene dakzijde en een dakzijde met zonnepanelen, de gevels worden afgewerkt met mooie houten planken die langzaam vergrijzen. Een echt dorpse sfeer.

Het voorplein, het parkeerterrein en de stegen zijn gezamenlijk eigendom van de eigenaren van de woningen (kosten VvE € 30,- per maand).


Wonen in De Geer is een uniek plan waar duurzaamheid voorop staat en nog veel meer! Een gezond leefklimaat en optimaal comfort met een energiezuinigheid die nog niet eerder vertoond is in Houten!
Met je eigen woning bijdragen aan een schoner milieu en wonen in een gezond leefklimaat!


Wat houdt dat allemaal in voor de nieuwbouwwoningen in project De Geer?
- All-electric (geen gasaansluiting)
- bodemwarmtepomp-installatie met bodemwarmtewisselaar voor duurzame verwarming en koeling door middel van vloerverwarming
- groene daken met sedumbegroeiing (noordzijde)voor waterberging, luchtzuivering en biodiversiteit
- Ook de aangebouwde berging wordt uitgevoerd met een groen dak met sedumbegroeiing
- zonnepanelen volledig geïntegreerd in het dak (zuidzijde), de opgewekte energie wordt ingezet voor eigen gebruik
- triple glas (HR+++ glas)
- riolering van PVC met hergebruikgarantie
- infiltratiesysteem voor hemelwater
- hergebruik van bestaande betonklinkers bij de parkeerplaatsen
- hergebruik van rood gebakken klinkers bij de stegen en het voorplein
- isolatiewaarde begane grondvloer minimaal Rc = 3,5 m²K/W
- isolatiewaarde gevel gemiddeld van minimaal Rc = 4,5 m²2K/W
- isolatiewaarde dak gemiddeld van minimaal Rc = 6,0 m²K/W
- gevelkozijnen dark red meranti met FSC-keurmerk voor verantwoord houtgebruik
- nestmogelijkheden voor zwaluwen en vleermuizen
- groene hagen als erfafscheiding, welke leefgebieden voor bepaalde dieren creëren

De woningen worden gebouwd volgens de BENG normering (Bijna EnergieNeutraal Gebouw). Dat houdt in dat de woningen aan een drietal criteria moeten voldoen:
* energiebehoefte: de hoeveelheid energie die nodig is om een gebouw te verwarmen en te koelen dient te worden geminimaliseerd. Hier wordt gekeken naar het beperken van de energievraag en het tegelijkertijd behouden van een comfortabel binnenklimaat in een gebouw. Dit gebeurt door zeer goede isolatie en CO2-sturing op de ventilatie
* primair (fossiel) energiegebruik: het primair fossiel energiegebruik dient te worden geminimaliseerd. Dit wordt bepaald aan de hand van de optelsom van het primaire energiegebruik voor verwarming, koeling, warmtapwaterbereiding en ventilatoren. Energiezuinige maatregelen, zoals een warmtepomp, verlagen dit primaire energiegebruik en de opgewekte energie van hernieuwbare energiebronnen als bodemopslag en PV?panelen mag hiervan worden afgetrokken.
* hernieuwbare energie: het percentage hernieuwbare energie van het totale energiegebruik dient te worden gemaximaliseerd. Dit betreft het op eigen perceel opgewekte energie. Voor de woningen van De Geer zijn dit voornamelijk de PV-panelen en een deel van de opbrengst van de warmtepomp.


Wil jij wonen op een prachtig, authentiek woonerf? Op een rustige plek in Houten? Meld je dan nu aan als geïnteresseerde op de site! wonenindegeer.nl
Overdracht Status Beschikbaar Koopaanneemsom € 405.000,- - € 585.000,- Indeling Gebruiksoppervlakte 105 m² t/m 142 m² Inhoud 401 m³ t/m 554 m³ Perceeloppervlakte 128 m² t/m 256 m² Start Verkoop 04-07-2019 Aantal kavels 11 Vrij 0 Aantal Bouwtypes 3 Woningtypen Woonhuis
Route van naar , 3993 HM Houten

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Persoonsgegevens

Contactgegevens

Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Nieuwbouw inschrijven

Bedankt voor uw inschrijving. Uw aanvraag wordt in behandeling genomen. U krijgt zo spoedig mogelijk een bericht van ons.

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.